Disember 16, 2016
Perdana Menteri YAB Dato� Sri Mohd Najib bin Tun Abdul Razak memberi senyuman mesra semasa sesi bergambar bersama Ketua Pegawai Eksekutif Dato� Sri Shahril Mokhtar dan Pengerusi MRT Corp Tan Sri Dr Ali Hamsa.

MRT LALUAN SUNGAI BULOH-KAJANG MULA BEROPERASI

SELEPAS lima tahun pembinaan, 12 stesen sepanjang bahagian bertingkat utara MRT Laluan Sungai Buloh-Kajang (SBK) buat pertama kalinya membuka pintu bagi orang ramai pada pukul 6 pagi, 16 Disember 2016.
Disember 8, 2016
PASUKAN PENTING: Individu-individu yang bertanggungjawab untuk penghantaran bas perantara di kilang bas SCOMI di Rawang, Selangor.

PENGHANTARAN BAS PERANTARA KE DEPOH SUNGAI BULOH

SATU tarikh bersejarah bagi Projek Mass Rapid Transit (MRT) pada 8 Disember 2016, apabila kumpulan pertama bas perantara untuk MRT Laluan Sungai Buloh-Kajang (Laluan SBK) telah di hantar ke Depoh Bas Sungai Buloh.
Disember 1, 2016
MENARIK: Bas pengantara MRT Laluan Sungai Buloh-Kajang.

SPAD MEMERIKSA BAS PENGANTARA MRT

SEBUAH delegasi daripada Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) telah menjalankan pemeriksaan ke atas bas pengantara pada 1 Disember 2016. Bas-bas ini akan digunakan untuk MRT Laluan Sungai Buloh-Kajang (Laluan SBK) kelak.
November 3, 2016
MAKLUMAT MENDALAM: Pengurus Kanan Projek Mass Rapid Transit Corporation, Encik Alex Terry memberikan maklumat tentang Mesin Pengorek Tanah untuk kerja-kerja bawah tanah.

MINDEF MELAWAT STESEN MRT TRX

MASS Rapid Transit Corporation Sdn Bhd (MRT Corp) telah menjadi tuan rumah kepada sebelas individu dari Kementerian Pertahanan Malaysia (MINDEF) ke Projek MRT pada 3 November 2016. Mereka adalah dari Bahagian Perkhidmatan Kejuruteraan Pertahanan.
Oktober 27, 2016
PEMENANG PERAK: Pengarah Sumber Manusia Strategik MRT Corp, Encik Zainudin Ismail (tengah) menerima Anugerah Perak Majikan Pilihan daripada Timbalan Menteri Pendidikan I Dato' P. Kamalanathan (kiri) sambil ditemani oleh Encik Aresandiran Jaganatha Naidu (kanan) Ketua Pegawai Eksekutif & Presiden Institut Pengurusan Sumber Manusia Malaysia

MRT CORP MENANG ANUGERAH PERAK UNTUK MAJIKAN PILIHAN

MASS Rapid Transit Corporation Sdn Bhd (MRT Corp) telah memenangi Anugerah Perak untuk Majikan Pilihan dalam Anugerah Sumber Manusia Malaysia 2016 yang ke 16.
Oktober 27, 2016
STESEN TUN RAZAK EXCHANGE: Pengarah Projek Laluan Sungai Buloh-Kajang (Laluan SBK) Mass Rapid Transit Corporation Sdn Bhd Encik Marcus Karakashian menerangkan reka bentuk dan tema Stesen Tun Razak Exchange.

DELEGASI MISI PERDAGANGAN KERETAPI UK KE MALAYSIA

SEBAGAI sebahagian daripada program yang dianjurkan oleh United Kingdom ASEAN Business Council (UKABC) ke Malaysia, Mass Rapid Transit Corporation Sdn Bhd (MRT Corp) telah menjadi tuan rumah kepada delegasi dari Misi Perdagangan Keretapi United Kingdom 2016 ke Stesen Tun Razak Exchange (TRX) pada 27 Oktober 2016.
Oktober 26, 2016
PELANCARAN: Datuk Ir. Hamim Samuri (keempat dari kiri) melancarkan Kempen Pengurusan Alam Sekitar MRT bersama-sama Ketua Eksekutif MRT Corp Dato� Sri Shahril Mokhtar (lima dari kiri) dan wakil-wakil komunti; dari kiri, Mr Chow Yew Nam (Bandar Utama), Datuk Mumtaz Ali (Bukit Bandaraya), Encik Shata Shaharom (Kampung Sungai Jernih), Mr Chan Gaik Kee (Mutiara Damansara), Encik Roslan Abdul Ghani (Kampung Selamat) and Encik Zulkipli Haji Abdul Karim (Kampung Masjid).

KEMPEN PENGURUSAN ALAM SEKITAR MRT CORP BERAKHIR

KEMPEN Pengurusan Alam Sekitar MRT telah dilancarkan oleh Mass Rapid Transit Corporation Sdn Bhd (MRT Corp) di Pusat Latihan Klang Valley MRT (KVMRT), Sungai Buloh pada 4 Oktober 2016. 
Oktober 24, 2016
MAJLIS MENANDATANGANI. Ketua Pengarah MARA Datuk Ibrahim Ahmad (duduk, kiri) dan Ketua Pegawai Eksekutif MRT Corp Dato� Sri Shahril Mokhtar (duduk, kanan) menandatangani dokumen. Turut hadir sebagai saksi adalah (kedua dari kiri, belakang) Setiausaha Majlis MARA Encik Fazli Rizal Ismail, Penolong Ketua Pengarah MARA (Khidmat Pengurusan) Encik Azhar Abdul Manaf, Pengarah Komersial dan Pengurusan Tanah MRT Corp Dato� Haris Fadzilah Hassan

MAJLIS MENANDATANGANI MEMORANDUM PERSEFAHAMAN (MOU)ANTARA MASS MRT CORP-MARA

Dalam menyokong Agenda Bumiputera Kerajaan, Mass Rapid Transit Corporation Sdn Bhd (MRT Corp) bersama-sama dengan Majlis Amanah Rakyat (MARA) telah membentuk sebuah kerjasama bertumpukan aspek keusahawanan, pendidikan dan pelaburan untuk peruncit Bumiputera di stesen-stesen MRT.
Oktober 20, 2016
PROJEK KAMI: Pengarah Projek Laluan Sungai Buloh-Kajang (Laluan SBK) Mass Rapid Transit Corporation Sdn Bhd Encik Marcus Karakashian memberikan maklumat tentang Laluan SBK.

DELEGASI PERSIDANGAN & PAMERAN RANTAU ASIA IRF KEDUA MELAWAT STESEN COCHRANE

SEBAGAI sebahagian daripada Persidangan & Pameran Rantau Asia International Railway Federation (IRF) Kedua, Mass Rapid Transit Corporation Sdn Bhd (MRT Corp) dan MMC Gamuda KVMRT (T) Sdn Bhd (MGKT) telah menjadi tuan rumah kepada 22 delegasi ke Stesen Cochrane pada 20 Oktober 2016.