Disember 24, 2013
Kakitangan yang mengendalikan mesin pegorek terowong keluar dari mesin melalui kepala pemotong (cutterhead) selepas penembusan mesin tersebut.

PENEMBUSAN MESIN PENGOREK TEROWONG YANG PERTAMA UNTUK PROJEK MRT

PROJEK Lembah Klang MRT sekali lagi menyaksikan satu pencapaian besar pada 24 Disember 2013 dengan penembusan mesin pengorek terowong (TBM) yang pertama di Stesen KL Sentral untuk pembinaan bawah tanah bagi Laluan MRT Sungai Buloh-Kajang.
Disember 4, 2013
BERGAMBAR: Datuk Wira Azhar Abdul Hamid bergambar bersama kontraktor kontraktor yang telah berjaya.

MRT CORP BERI 50 PAKEJ KERJA KEPADA KONTRAKTOR BUMIPUTERA

MASS Rapid Transit Corporation Sdn Bhd (MRT Corp) telah menganugerahkan 50 pakej kerja kepada kontraktor-kontraktor Bumiputera semasa sesi undian yang diadakan pada 4 Disember 2013. Sesi undian ini diadakan di bangunan Lembaga Pertubuhan Peladang di Jalan Sultan Salahuddin, Kuala Lumpur.
Oktober 24, 2013
KAGUM: Delegasi dari MRT Jakarta sedang mendengar taklimat yang diberikan mengenai beberapa topik berkaitan Projek MRT. Di barisan hadapan (dari kiri) adalah Penasihat Pengurusan Projek En Allan Tandiono, Pengarah Pembinaan En M. Nasyir dan Ketua Pengurusan Projek En Arif Rahmat.

LAWATAN DARIPADA DELEGASI MRT JAKARTA

INDONESIA, seperti Malaysia, sedang memulakan projek MRT yang tersendiri. Projek MRT Jakarta mempunyai dua laluan, iaitu Laluan Selatan-Utara dari Lebak Bulus ke Kampung Bandan, yang mempunyai jarak 23km, dan Koridor Timur-Barat yang mempunyai jarak 87km.
Oktober 5, 2013
TELITI - Dato' Abdul Rahman Dahlan (tengah) meneliti peta Laluan MRT Sungai Buloh-Kajang di booth MRT Corp. Bersama beliau adalah Datuk Wira Azhar Abdul Hamid (kanan).

WORLD HABITAT DAY EXHIBITION @ KL SENTRAL

MASS Rapid Transit Corporation Sdn Bhd (MRT Corp) mengambil bahagian dalam sabutan Hari Habitat Sedunia pada tahun ini, yang diadakan di KL Sentral dari 5 hingga 7 Oktober 2013.
September 2, 2013
KATA-KATA NASIHAT: Ketua Pegawai Eksekutif MRT Corp Dato' Azhar Abdul Hamid (kedua dari kanan) memberi kata-kata semangat kepada peserta program dalam mengejar impian mereka sebagai usahawan. Bersamanya adalah En Dzulkifli Fadzilah, Ketua Pegawai Eksekutif PUNB (kanan).

PROGRAM PROJEK MRT GRADUAN USAHAWAN MUDA DILANCARKAN

Program Graduan Usahawan Muda Projek MRT, satu usaha bertujuan untuk mewujudkan kumpulan usahawan Bumiputera yang mampu membangun dalam industry pembinaan, telah dilancarkan pada 2 September 2013.
Ogos 22, 2013
KEMESTIAN SEMASA RAYA: Ketua Pegawai Eksekutif MRT Corp Dato' Azhar Abdul Hamid dan isteri Datin Aminahtun Elizeth Ibrahim memberi duit raya kepada anak-anak Rumah Bakti Nur Syaheera.

MRT CORP MENYAMBUT HARI RAYA DENGAN GOLONGAN KURANG BERNASIB BAIK

PADA 22 Ogos 2013, Mass Rapid Transit Corporation Sdn Bhd (MRT Corp) mengadakan Rumah Terbuka Hari Raya Aidilfitri di Kelab Golf Negara Subang (KGNS).
Julai 29, 2013
Corp. MENUNGGU BERBUKA: (Dari kiri) Syed Mohd Latif dan Aizat Zaini daripada Astro Radio duduk bersama Major (R) Mohamed Shuhaidi Omar, Timbalan Pengurus Besar di Jabatan Projek, MRT Corp.

BERBUKA PUASA BERSAMA MEDIA

SATU majlis berbuka puasa untuk media telah diadakan oleh Mass Rapid Transit Corporation Sdn Bhd (MRT Corp) di Hotel One World, Bandar Utama, pada 29 Julai 2013.
Jun 20, 2013
TANDA PENGHARGAAN: Encik Zhang Yankun (kiri), Naib Datuk Bandar Wilayah Perbandaran Beijing, menyampaikan cenderamata kepada Pengarah Projek MRT Corp Encik Marcus Karakashian.

KUNJUNGAN HORMAT OLEH NAIB DATUK BANDAR BEIJING

NAIB Datuk Bandar Wilayah Perbandaran Beijing Encik Zhang Yankun telah membuat kunjungan hormat ke ibu pejabat korporat Mass Rapid Transit Corporation Sdn Bhd (MRT Corp) pada 20 Jun 2013.
Jun 17, 2013
UCAPAN ALUAN: Ketua Pegawai Eksekutif MRT Corp Dato' Azhar Abdul Hamid memberi kata-kata aluan kepada perwakilan asing di Kuarters Pekerja Cheras, menerangkan bagaimana konsep CLQ boleh memanfaatkan kedua-dua Malaysia dan tenaga asing di sini.

ATASE BURUH LAWAT CLQ CHERAS

ATASE buruh dari empat buah negara telah membuat lawatan ke Kuarters Pekerja (CLQ) Cheras pada 17 Julai 2013.