TEMPAT LETAK KENDERAAN

Terdapat 14 tempat letak kenderaan untuk Laluan MRT Sungai Buloh-Kajang termasuk 6 bangunan tempat letak kereta bertingkat. 8 di antara kemudahan ini dimiliki oleh MRT Corp dan dikendalikan oleh operator letak kenderaan yang dilantik. Tempat letak kenderaan yang selebihnya dikendalikan oleh syarikat pihak ketiga. Oleh itu, caj letak kenderaan di tempat ini ditentukan oleh operator-operator ini.

Pilih stesen anda untuk maklumat lanjut.

MSPR Bukit Dukung

Operated-By_Icon

Dikendalikan Oleh

Operasi Jitu Sdn Bhd
03-61858737
mrt_icon_carpark

353

Tempat Letak Kereta
mrt_icon_motorpark

83

Tempat Letak Motosikal
Facilities_mrt_icon_mrt&ktm_user

PENGGUNA MRT

RM 4.30 Sekali Masuk

RM 11.00 (maksimum sehari / kadar bermalam)

Facilities_mrt_icon_nonmrt&ktm_user

BUKAN PENGGUNA MRT

RM 2.20 Jam Pertama

RM 1.10 Jam Berikutnya

RM 11.00 (maksimum sehari / kadar bermalam)

Informasi Tambahan

  1. Kadar letak kenderaan bagi motosikal ialah RM 1.10 sekali masuk sehari di semua Tempat Letak Kereta Bertingkat dan At Grade
  2. Bagi pengguna tempat letak kenderaan, sila gunakan kad Touch ‘n Go yang sama bagi tempat letak kenderaan dan tren untuk mendapatkan kadar letak kenderaan RM4.30 sekali masuk; pada hari yang sama.
  3. Kad Touch n’ Go yang sama juga perlu digunakan bagi perjalanan pulang dari Stesen MRT ke tempat letak kenderaan.
  4. Pengguna hendaklah meninggalkan tempat letak kenderaan dalam jangka masa 2 jam setelah keluar dari pintu keluar stesen MRT.
  5. Kadar ikut jam akan dikenakan sekiranya anda masuk kembali ke stesen MRT dan keluar dari stesen tanpa menggunakan tren.
  1. Sekiranya pengguna meletakkan kenderaan melebihi tempoh 24 jam, caj “Maksimum Per Hari / Kadar Bermalam” akan dikenakan semula di atas caj terdahulu.
  2. Kadar letak kereta adalah termasuk 6% cukai SST seperti yang ditetapkan oleh kerajaan.
  3. Meletakkan kenderaan di tempat letak kereta adalah di atas risiko sendiri. Pihak pengurusan tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan kepada kenderaan pengguna.
  4. Untuk sebarang pertanyaan, sila email kepada atau hubungi operator yang dilantik, Operasi Jitu Sdn Bhd di 03-61858737.


 

Mencari Ruang
Niaga?

Baca lagi

Perjalanan MRT
 

Baca lagi

 

Hak Penamaan
Stesen

Baca lagi